Abortti – inhottavimmat tekosyyt vauvojen murhalle

Suomen kristityt saisivat hävetä kyvyttömyydestään puhua aborttia vastaan äänekkäästi. En usko liioittelevani jos sanoisin, että enemmän itseään kristittyinä pitäviä henkilöitä on ollut abortin kanssa tekemisissä asiakkaina, kuin evankeliumin viejinä. Abortin pahuuden näkemisen ei pitäisi tuottaa vaikeuksia, mutta koska abortin äänekkäimmät puolustajat eivät ole uudestisyntyneitä, ei heillä ole Jumalan pelkoa, joka on välttämättömyys viisauteen. Koska heillä ei ole viisautta nähdä Jumalan Sanan sisältämät käskyt kaikkein viisaimpina ja tosina, vaan ajattelevat olevansa Jumalaa viisaampia, määrittelevät he oikean ja väärän oman mielensä mukaan ja oikeuttavat syntinsä erittäin huonoilla tekosyillä (Room. 1:18-32). Tässä on muutamia abortin kannattajien tekosyitä:

Koko: Kohdussa oleskeleva vauva on luonnollisesti pienempi kuin tavallinen tallaaja kohdun ulkopuolella. On kuitenkin hyvin hankalaa nähdä minkä takia ero koossa diskaisi jonkun olemasta henkilö. 3-vuotias on pienempi kuin 13-vuotias. Voimmeko tappaa 3-vuotiaan, sillä hän ei ole niin iso kuin teini? Emme, sillä ihmisarvo ei perustu kokoon. 3-vuotias on yhtälailla ihminen vaikka hän eroaa tällä alueella toisesta. Syntymätön vauva on myös pienempi kuin 3-vuotias ja jos emme voi tappaa kolme-vuotiasta hänen kokonsa tähden, silloin emme voi myöskään tappaa kohdussa olevaa pienokaista.

Kehityksen taso: Kohdussa oleskeleva vauva on vähemmän kehittynyt kuin syntynyt ihminen. Kuinka tämä fakta mitenkään diskaisi syntymättömän ihmisyydestään? 5-vuotias ei voi saada lapsia, sillä hän ei ole niin kehittynyt kuin esimerkiksi 15-vuotias. 1-vuotias ei ole niin kehittynyt kuin 7-vuotias, että hän osaisi juosta. Nämä asiat eivät diskaa ketään ihmisyydestä. Kohdussa oleva vauva ei ole niin kehittynyt kuin kukaan näistä, mutta tämä ei ryöstä häneltä ihmisyyttä.

Ympäristö: Kohdussa oleva vauva on eri ympäristössä kuin kohdun ulkopuolella oleva ihminen. Kuinka ihmisen sijainti vaikuttaa tämän ihmisyyteen? Missä sinä olet ei vaikuta millään tasolla siihen oletko ihminen vai et. Astronautti kuussa on radikaalisti eri ympäristössä kuin esimerkiksi tällä hetkellä veden alla hengaava sukeltaja. Kukaan ei voisi kieltää astronautin tai sukeltajan ihmisyyttä heidän ympäristönsä tähden. Kuinka ihmeessä senttien matka läpi synnytyskanavan yhtäkkiä muuttaa jonkin “mikälie en tiedä” arvokkaaksi ihmiseksi? Mikään ei ole muuttunut paitsi sijainti.

Itsenäisyyden taso: Kohdussa oleva vauva on riippuvainen äitinsä ruumista ravinnon ja ympäristön sopivuuden tähden. On vaikea nähdä, kuinka riippuvuus toisesta henkilöstä diskaisi sinut olemasta ihminen. 2-vuotias on riippuvainen vanhemmistaan. Voimmeko leikata hänet palasiksi tämän takia? Jos näkisit vauvan tippuvan uima-altaaseen, ajattelisitko, että ei hänellä ole mitään arvoa, koska hän on riippuvainen toisista? Vai auttaisitko häntä? Miksi jos kerran kannatat vielä avuttomampien murhaa?

Vaikka teinit eroavat pienistä lapsista näissä jokaisessa kohdassa, me emme diskaa kumpaakaan heidän ihmisyydestään. Kun kerran kohdun sisällä oleva ihminen eroaa yhtälailla kohdun ulkopuolella olevista, emme voi diskata heitäkään ihmisyydestään.

Argumentit abortin puolesta paljastavat mistä on kyse: jumalattomasta ihmisyyden rikkomisesta. Abortin kannattajat kieltävät kaikkien ihmisten olevan arvokkaita ja suojelun arvoisia. Ketkä eivät läpäise ”arvokas ihminen” testiä? Ne jotka ovat pieniä, eivät riittävän kehittyneitä, väärässä paikassa väärään aikaan ja ne, jotka ovat liian riippuvaisia toisista ihmisistä. Näillä tekosyillä oikeutetaan heikkojen, haavoittuvaisten ja puolustuskyvyttömien murha.

Surullista kyllä, historia on täynnä vastaavia esimerkkejä. Amerikan Afrikkalaisten orjuus oikeutettiin, sillä ihmisyyden arvo mitattiin satunnaisella ominaisuudella: ihonvärillä. Juutalaisten murha oikeutettiin juuri samalla kaavalla. He olivat ihmisluokka, jonka ihmisyys hylättiin heidän etnisyytensä tähden. Tänä päivänä syntymättömät ovat saman ajatukset toiston uhreja. Heiltä on hylätty ihmisyys perustuen satunnaisiin ominaisuuksiin: koko, kehitys, sijainti, itsenäisyyden taso.

”Niin mutta kun…” raiskaus on väärin. Murhaaminen on myös väärin. Toinen ei oikeuta toista. ”Niin mutta kun…” ei, vauva ei ole naisen ruumis, vauva on naisen ruumiissa, mutta vauva ei ole naisen ruumis. Jos se olisi naisen ruumis niin silloin nainen kuolisi ”lääkärin” käsittelyssä. Todellisuus kuitenkin on, että yksi kuolee ja toinen jatkaa elämistä. ”Niin mutta kun…” seksi kuuluu avioliittoon ja avioliittoon ei mennä, jos ei olla valmiita rakastamaan Jumalan lahjaa, lasta. Jos harrastat seksiä Jumalan asettamien rajojen (joiden on tarkoitus suojella meitä) ulkopuolella, olet velvollinen kantamaan siitä vastuun. ”Niin mutta kun…” ei, abortti ei ole naisen oikeus. Elämä on naisen oikeus ja jokainen aborttia kannattava nainen kannustaa toisten naisten murhaamista. Aborttia kannattavat henkilöt (miehet ja naiset) eivät ole vahvoja, vaan rumimmalla tavalla heikoista heikoimpia. Sanottakoon vielä, että jos naisen henki on vaarassa, silloin on kyse hengen pelastamisesta, ei suunnitellusta murhasta.

”Olet oikeassa, abortti on väärin. Mitä teen, kun olen sellaisen jo tehnyt?”

Armo ja anteeksianto löytyy yksin Jeesuksen Kristuksen sovitustyöstä ristillä. Tunnusta Hänelle syntisi ja luota Hänen elämäänsä ja kuolemaansa ja ylösnousemukseensa sinun edestäsi ja sinä olet saava todellisen elämän ja sinut pestään puhtaaksi kaikesta synnistä. Rakasta Jeesusta ja elä tästedes hänen kunniaksi.

“Kiitä Herraa, minun sieluni, äläkä unhota, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt, 
hän, joka antaa kaikki sinun syntisi anteeksi ja parantaa kaikki sinun sairautesi, 
joka lunastaa sinun henkesi tuonelasta ja kruunaa sinut armolla ja laupeudella, 
joka sinun halajamisesi tyydyttää hyvyydellään, niin että sinun nuoruutesi uudistuu kuin kotkan. 
Herra tekee vanhurskauden ja hankkii oikeuden kaikille sorretuille. 
Hän on tehnyt Moosekselle tunnetuksi tiensä, Israelin lapsille suuret tekonsa. 
Laupias ja armahtavainen on Herra, pitkämielinen ja suuri armossa. 
Ei hän aina riitele eikä pidä vihaa iankaikkisesti. 
Ei hän tee meille syntiemme mukaan eikä kosta meille pahain tekojemme mukaan. 
Sillä niin korkealla kuin taivas on maasta, niin voimallinen on hänen armonsa niitä kohtaan, jotka häntä pelkäävät. 
Niin kaukana kuin itä on lännestä, niin kauas hän siirtää meistä rikkomuksemme. 
Niinkuin isä armahtaa lapsiansa, niin Herrakin armahtaa pelkääväisiänsä.” Ps. 103:2-13

”Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” 1. Joh. 1:8-9

”Minä, minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi itseni tähden, enkä sinun syntejäsi muista.” Jes. 43:25

”jossa meillä on lunastus hänen verensä kautta, rikkomusten anteeksisaaminen, hänen armonsa rikkauden mukaan.” Efe. 1:7

”Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty; mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon. 
Onnellinen se ihminen, joka aina on aralla tunnolla; mutta joka sydämensä paaduttaa, se onnettomuuteen lankeaa.”
San. 28:13-14

Katso:
Planned Parenthood Supporter vs Christian
180 Movie

Lahjoita:
End Abortion Now

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s