Hyvä Paimen

”Minä olen se hyvä paimen. Hyvä paimen antaa henkensä lammasten edestä… Minä olen se hyvä paimen, ja minä tunnen omani, ja minun omani tuntevat minut.” Joh. 10:11, 14

Kristus on hyvä paimen. Hän tuntee jokaisen omansa täydellisesti. Hän ei ainoastaan tiedä heistä joitakin totuuksia, vaan hän tuntee heidät. Kristus ei ole etäällä omistaan, vaan on mitä läheisin heidän kanssaan: ”Sillä ne, jotka hän on edeltätuntenut…” Room. 8:29. Vaikka maailmassa ihmiset kävelisivät kristityn ohitse, vaikka kukaan ei käyttäisi aikaansa tunteakseen heitä, sanoo Kristus, että Isä Jumala – maailman Luoja, Iankaikkinen Kaikkivaltias ja Pyhä Jumala, asetti rakkautensa heihin ennen maailman alkua ja valitsi heidät hänen Poikansa morsiameksi (Efe. 1). Tämä on jotakin, jota vuohet, tämän maailman “viisaat”, jotka eivät ole Kristuksen lampaita (Joh. 10:26), eivät ole saaneet kokea. Hyvä paimen tuntee ainoastaan omansa: ”Ja silloin minä lausun heille julki: ‘Minä en ole koskaan teitä tuntenut.’” Matt. 7:23.

Jeesus tuntee kaikki omansa; heidän nimensä, heidän olosuhteensa, heidän historiansa, heidän kokemukset ja heidän koettelemukset. Kaikkein vähäisimmänkin heistä hän tuntee. Tämän maailman lapset eivät välttämättä tunne kristittyjä, ja saattavat nähdä heidän elämänsä tyhmänä ja halpana, mutta Hyvä Paimen tuntee heidät, ja mikä ihmeellisintä, ei halveksi heitä.

Niin kuin hyvä paimen, Kristus huolehtii jokaisesta lampaasta, jonka Isä on hänelle antanut. Hän antaa heille kaiken tarvittavan niin, että hänen täydellinen suunnitelmansa käy toteen myös heidän ajallisen elämän erämaavaelluksen aikana. Hänen kaikkivaltiutensa on tyyny, jonka päälle hänen omansa laskevat päänsä. Kristus kärsii kärsivällisesti heidän heikkouksia. Kun hän kurittaa heitä, kurittaa hän, sillä hän rakastaa heitä (Hep. 12:5-11). Koskaan hän ei heitä yhtäkään omistaan pois (Fil. 1:6), vaan on saattava hyvän työnsä heissä täydelliseksi. Hänen lupauksensa on iankaikkinen elämä, ei kymmenen tai kahdenkymmen vuoden elämä.

Niin kuin hyvä paimen, Kristus laski elämänsä lampaiden edestä. Hän laski elämänsä kerta kaikkiaan (Room. 6:9-10), kun hänet ristiinnaulittiin. Silloin kun hänen omansa eivät voineet, saati halunneetkaan tehdä mitään paetakseen Jumalan vihalta (Room. 1:18; 2:5), otti Hän heidän paikkansa ja vapaaehtoisesti kärsi rangaistuksen heidän edestään (Joh. 10:17-18). Jeesus ei ainoastaan kuollut omiensa edestä, vaan myös eli heidän edestään, ollakseen heidän vanhurskautensa! Kristityn synti luettiin hänelle, jotta hänen vanhurskautensa luettaisiin kristitylle.

Yksin Kristuksen aktiivisen ja passiivisen kuuliaisuuden nojalla, Jumala on kaikissa ajoissa synnyttänyt omansa uudeksi luomukseksi, vapauttanut heidät synnin ja kuoleman orjuudesta ja tuonut heidät uuteen elämään, pimeydestä valkeuteen! Hyvän paimenen tähden uskovilla on ikuinen rauha Jumalan kanssa (Room. 5:1).

”Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala on se, joka vanhurskauttaa. Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, ja hän myös rukoilee meidän edestämme. Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta?” Room. 8:33-35a.

“Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman.” Apt. 4:12.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s